Rendszergizda

Lehet ezt másképp is: íme a legjobb e-mail alkalmazások!

2016. február 19. - BPplusz

E-mailt mindenki küld, jellemzően vagy az ingyenes, online Gmail felületről, vagy az előre beállított klienséből. De mi van akkor, ha valaki ezeknél többet szeretne és nem elégszik meg a gyári alkalmazásokkal? Mostani listánkban különböző platformokra próbálunk alternatívákat nyújtani, amelyek egyszerűen használhatóak és többet tudnak az eddig megismert programoknál. A Windows mellett az okostelefonokra is ajánlunk alkalmazásokat, így az Android vagy iOS felhasználók is megtalálhatják a leginkább szimpatikus applikációt: 

PC

Thunderbird

Az egyik legnépszerűbb alternatív levelezőkliens a Thunderbird. A Firefox alkotóitól származó alkalmazás egyszerű felületével és gyors működésével vált ismertté. Ezért nem is véletlen, hogy a Mozilla nem hajt végre drámai fejlesztéseket, helyette inkább a stabilitásra koncentrálnak.

thunderbird-256_e5af8f2b33f3.png

Épp ezért egyszerűen, fülek segítségével csoportosíthatjuk a leveleinket, gyorsan megnézhetjük a címlistát és sok más, hasznos kiegészítőt is letölthetünk az ingyenes Thunderbirdben. A szoftver a Thunderbird weboldaláról tölthető le. 

MailBird

A MailBird alkotóinak nem titkoltan az volt a célja, hogy a levelezőkliens nemcsak egy alkalmazás legyen a számítógépen, hanem az üzenetkezelés központjává váljon. A szoftver tehát amellett, hogy támogatja a Gmail-t, Outlookot és több más szolgáltatást is, még olyasmikkel is megbirkózik, mint a WhatsApp vagy épp a Facebook.

maxresdefault-2.jpg

Ezen kívül akár a Dropbox vagy Google Drive fiókunkkal is összekapcsolhatjuk, illetve nem okoz gondot neki a teendőink nyilvántartása sem, köszönhetően a Google Calendar és Evernote támogatásának. Az igen személyre szabható alkalmazás (hiszen mi adhatjuk meg az elrendezést és a színeket is), ingyenesen letölthető a Mailbird oldaláról! 

eM

A MailBird mellett az eM sem túlságosan ismert, pedig a funkcióit látva megérdemelné a nagyobb népszerűséget. Az indie fejlesztők által készített szoftver jól elboldogul a ma népszerűbb e-mail szolgáltatásokkal, így legyen akár Gmail, Outlook, iCloud vagy épp Exchange fiókunk, mindegyiket gond nélkül beállíthatjuk.

scr_1383733660-700x393.png

Az eM-et is összekapcsolhatjuk a Google Naptárral, azaz a teendőink, emlékeztetőink is megjelennek. Akárcsak a Mailbird, ez az alkalmazás is személyre szabható, így a saját ízlésünknek megfelelően használhatjuk. A magyar nyelvű alkalmazás az eM weboldaláról tölthető le.

Outlook

Nem véletlen, hogy a világ egyik legnépszerűbb levelezőkliense az Outlook, amely a Thunderbird-től eltérően még a vállalati szektorban is hódít.

office-365-groups-in-outlook-2016.png

A professzionális szolgáltatásokkal érkező Outlookért régen rengeteg pénzt kellett fizetni, ám mára ott tartunk, hogy az Office 365 csomag részeként éves szinten 10 ezer forint körüli összegért hozzájuthatunk a levelezőklienshez. Persze arra is lehetőség van, hogy csomagban, más szolgáltatásokkal együtt ruházzunk be rá, ez még üzleti csomagban sem több évi 15 ezernél. 

Android

Gmail

Meglepően hangzik, hogy a Gmail is felkerült a listára, pedig a nevénél jóval többről van szó. A közelmúltban ugyanis kiadtak egy frissítést, amelynek hatására az alkalmazás már nem csak Gmail-lel működik, hanem más, IMAP protokollt támogató szolgáltatást is használhatunk vele.

unnamed-2.png

Épp ezért, amennyiben nem óhajtunk utólag letölteni alkalmazást a telefonunkra, az androidos Email program helyett érdemesebb a Gmailt választani, hiszen a szoftver 99%-ban biztos, hogy megtalálható a készüléken. Persze céges használatra továbbra sem javasoljuk maradéktalanul az ingyenes szolgáltatásokat, korábbi cikkünkben elolvashatod, hogy milyen okok miatt érdemes fizetőset választani.

Aqua Mail

Az Aqua Mail alkotói is az egyszerűséget helyezték a középpontba. Talán nem is véletlen, hogy semmilyen felesleges részlettel nem találkozhatunk, a program arról szól, amiről kell: az e-mailekről.

screen_shot_2015-02-12_at_12_19_59_pm.jpg

Előnye, hogy színekkel megjelölhetjük az esetleges kategóriákat, illetve lehetőségünk van összecsukni a felesleges üzeneteket, hogy így egy egyszerű, átlátható listában tudjunk böngészni. Az alkalmazás ingyenesen letölthető a Play Áruházból. 

CloudMagic

Szinte nincs olyan e-mail szolgáltatás, amit nem érhetnénk el a CloudMagic alól. A “mágikus” szoftver ugyanis Gmail, Yahoo Mail, Outlook, iCloud, Google, Microsoft Exchange, Office 365, AOL és más IMAP protokollt használó szolgáltatással is működik, így a piac egyik legszéleskörűbben használható alkalmazása.

cloudmagic.png

Ehhez társul még az egyszerű felhasználói felület is, így a Play Áruházból letölthető CloudMagic-ot bátran ajánljuk mindenkinek! 

TypeApp

A CloudMagic-hez hasonlóan a TypeApp sem a bonyolultságáról híres, az alkotók célja ezúttal is az egyszerű kezelhetőség volt. Az alkalmazás stílusa jól illeszkedik az újkori Androidok külsejéhez, így akár azt is hihetnénk, hogy gyári megoldásról van szó.

gmail.png

Ezeknél azonban jóval többet tud, hiszen IMAP, Exchange és POP3 protokollokat is támogat, így szinte minden szolgáltatást beállíthatunk, amelyeket aztán egyedi stílussal láthatunk el, így könnyedén megkülönböztethetjük az otthoni és céges levelezést. A professzionális funkciók között még olyasmit is megtalálunk, mint a szabadnapok hozzáadása, ilyenkor nem frissíti az e-maileket a program. A TypeApp ingyenesen letölthető a Play Áruházból. 

iOS

Inboxcube

A szokásostól merőben eltérő felépítése különbözteti meg igazán a konkurenciától az Inboxcube-ot, amely a nevéhez híven kockákba rendezi a menüpontokat. A lényeg ezúttal nem magukon az üzeneteken, hanem a csatolmányokon van, így ha sok mellékletet kapunk, érdemes kipróbálni ezt az alkalmazást!

08f2c5a7d22174893ac2ea461c37c9d8.jpg

Az ingyenes inboxcube természetesen Gmail, Yahoo, iCloud, AOL és más, IMAP protokollt használó szolgáltatásokkal is megbirkózik. Az Inbox természetesen ingyenes és az Apple áruházából bármikor letölthető

Spark

A Spark sem egy átlagos e-mail kliens, hiszen különleges algoritmusának köszönhetően képes megtanulni, hogy valóban hasznos üzenettel, vagy hírlevéllel van dolga és ennek megfelelően csoportosítja a beérkező anyagokat.

spark-by-readdle-1_0-for-ios-teaser-001.png

Emellett képes előre beállított szövegek elküldésére is, azaz ha sok dolgunk van, egy egyszerű “köszi”-t is küldhetünk egy gombnyomással. A Spark ingyenesen letölthető az App Store-ból. 

CloudMagic

Akárcsak Androidon, iOS-en is kiváló választás a CloudMagic. A széleskörűen használható szoftver az Apple áruházából is ingyenesen letölthető.

15195-11351-cloudmagic-ios-l.jpg

A funkciók megegyeznek a “zöld robotra” szánt verzióéval, azaz Gmail, Yahoo Mail, Outlook, iCloud, Google, Microsoft Exchange, Office 365, AOL és más IMAP protokollt használó szolgáltatással is működik a program. Ide kattintva letölthető az alkalmazás. 

myMail

Az iOS felületéhez tökéletesen illeszkedő szoftver a myMail, amely gyors működésével és egyszerű kezelhetőségével sok felhasználónak elnyerte már a tetszését. Az alkotók állítása szerint a szoftver megalkotásakor azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy egy átlátható, a levelekre koncentráló szoftverrel lépjenek piacra.

p-mymailmdashfree-email-application-oyqeqcpxgg-1.jpg

Ez sikerült is! Pluszban még a biztonság is nagy hangsúlyt kapott, hiszen az újabb, Touch ID ujjlenyomat-olvasóval ellátott telefon használata esetén azt is beállíthatjuk, hogy az ujjlenyomatunkkal védve legyenek az üzeneteink. A myMail letölthető az App Store-ból. 

Tekintsd meg előző írásainkat is!

Ha kíváncsi vagy, mikre kell figyelned egy saját weboldal létrehozásakor, érdemes elolvasnod korábbi cikkeinket (ide és ide kattintva), amelyekből mindent megtudhatsz! 

 Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://rendszergizda.blog.hu/api/trackback/id/tr388404042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása