Rendszergizda

Ezért ne érd be az ingyenes levelezőrendszerrel!

2016. február 05. - BPplusz

 Manapság kevesen gondolják azt, hogy egy e-mail elmulasztása bármilyen problémát is okozna. Az ingyenes szolgáltatások világában úgy érzik, hogy az e-mailes levelezés “magától értetődő” hiszen 2016-ot írunk, miért is kellene ilyesmiért fizetni. Természetesen ez egy átlagfelhasználó esetén így is van, aligha valószínű, hogy egy esetleges üzemzavar okozta néhány órás kimaradás komoly gondot okozna. Nem ez a helyzet azonban a vállalkozásoknál.

 email-computer-type-typing-ss-1920.jpg

Tegyük fel, hogy egy vállalkozás egy komoly üzleti megkeresést kap, amely többmilliós bevételt hozhat neki. Az üzlet azonban nem jön létre, hiszen a cégvezetőhöz meg sem érkezik az e-mail. Mivel az ajánlat több helyre is kiment, így az üzemzavar versenyelőnyhöz juttatja a konkurenseket, a vállalkozás tehát könnyűszerrel eleshet egy jelentős profittal kecsegtető üzlettől.  

Mit lehet tenni, hogy ez többé ne forduljon elő?

Egy vállalkozás indításakor, a céges weboldal létrehozása mellett érdemes áldozni egy extra e-mail fiókra is. Ezt manapság több szolgáltató is kínálja, tehát nem mondhatnánk, hogy különösen nagy erőfeszítésbe kerülne. A fontos az, hogy amikor az ember szétnéz az esetleges lehetőségek között, igyekezzen olyat választani, amely: 

- Garantáltan adatbiztos, azaz a szolgáltató felelősséget vállal az adatok biztonságáért.

- Gyorsan elérhető ügyfélszolgálattal rendelkezik, így vész esetén bármikor értesíthető.

- Elérhető náluk olyan csomag, amelyben az adatvisszaállítás is szerepel, azaz ha mi hibázunk, akkor is visszaszerezhetjük a céges e-maileket.

- Megfelelő védelmet használnak, így egy külső támadás során is védve van a levelezésünk. 

email.png

Természetesen ezek egyike sem jelenti azt, hogy ne fordulhatna elő ilyesfajta hiba, azonban az, hogy maga a szolgáltató felelősséget vállal a “portékáért”, már bizalomra adhat okot. Emellett azért is érdemes saját, fizetős e-mail címet igényelni, mert ilyenkor a cégnevünket is használhatjuk, ez pedig sokkal bizalomgerjesztőbb, mintha egy T-online-os vagy Gmail-es végződésű címről küldenénk el/válaszolnánk egy ajánlatra. Szintén pozitívum, hogy kellő tárhellyel is rendelkezhet a fiókunk, akár 50 GB-nyi levelet is tárolhatunk, ezt pedig egy kisvállalkozás több év alatt tölti csak meg.  

 Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://rendszergizda.blog.hu/api/trackback/id/tr98354510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása