Rendszergizda

Nyaralni indulsz? Ezeket a programokat ne hagyd le a mobilodról!

2016. június 24. - BPplusz

Végre valahára megérkezett a nyár, így rengetegen indulnak nyaralni. Azért, hogy ez a pihenés a lehető legélvezetesebb legyen, 5 kategóriában ajánlunk alkalmazásokat, az UV-védelemtől kezdve a külföldi feliratok lefordításáig. 

us-iphone-4-cocktailpedia.jpeg

Csinálj egy hűsítő koktélt!

Itt a nyár, olvad a beton, úgyhogy biztosak vagyunk benne, hogy Neked is jól esne egy hűsítő koktél. Jó hír, hogy ezek elfogyasztásához már nem kell méregdrága klubbokba menned, elég, ha előveszed az okostelefonod. Legyen szó akár androidos készülékről, akár iPhone-ról, mindkét platformra találunk igazán hasznos koktélkészítő applikációt. Mi Androidon a My Coctail Bar-t javasoljuk, míg iOS-en a legjobban a CocktailPedia nyerte el a tetszésünket. Mindkét programban több száz koktél közül válogathatunk, illetve lehetőségünk van a saját receptünk elmentésére is. Ugyan az applikációk angol nyelvűek, szerencsére egyszerű nyelvezettel rendelkeznek, így kevésbé jó nyelvtudással is megtudhatjuk, hogy hogyan is kell elkészíteni a frissítőt. 

ultravioletuvindex.jpg

Előzd meg a leégést!

Az egy dolog, hogy az ember a nyári pihenés során szeretne egy kis színre szert tenni, de ebből könnyedén leégés lehet. Különösképp akkor, ha az UV-sugárzás az eget verdesi, ilyenkor akár fél óra alatt is megtörténhet a baj. Épp ezért jön jól, ha fent van az iPhone-odon az Ultraviolet, ami képes pontosan megmutatni, hogy másnap milyen UV-sugárzásra lehet számítani. Üröm az örömben, hogy az alkalmazás csak az Apple mobiljára érhető el, Androidon ezért a World UV használatát javasoljuk. Ez gyakorlatilag ugyanazt tudja (egyébként iPhone-ra is elérhető), szerényebb grafikai megjelenítés mellett. 

tripit.jpg

Tervezd meg előre az utazásod!

Amennyiben nem egy véletlen meghívásról, hanem egy előre eltervezett utazásról van szó, úgy igencsak jól jöhet, ha a telefonodon megtalálható a Triplt: Travel Organiser. Az alkalmazássall egy helyen rendezheted az összes utazással kapcsolatos dolgot, legyen szó akár akár az indulás napjáról vagy épp egy esti vacsoráról. Az alkalmazás képes szinkronizálni az adatokat a telefonod beépített naptár alkalmazásával, így biztosan nem maradsz le semmiről! Jó hír, hogy a korábbi példáktól eltérően ez a szoftver Androidra és iOS-re is egyaránt elérhető. 

googlefordito.png

Fordítsd le azonnal a feliratokat!

Csak kevesen tudják, de az iPhone-ra és Androidra elérhető Google Fordító alkalmazás nemcsak a beírt szövegeket, de a kamera által lefotózott feliratokat is le tudja fotózni. Mivel a roaming még most sem igazán olcsó (bár szerencsére hamarosan eltörlik!), ezért jó hír, hogy le is menthetünk bizonyos nyelveket, így akár internetelérés nélkül is lefordíthatunk táblákat, feliratokat és más, fontos kiírásokat is.

vsco-spread-2.jpg

Csinálj lenyűgöző fotókat!

Bár egy jó nyaralásra azért illik magunkkal vinni egy fényképezőt, 2016-ban egy modern okostelefon sem okoz majd csalódást. Főleg akkor, ha telepítve van a VSCO, amellyel kihasználhatjuk a mobilunk kamerájában (legyen szó androidos vagy épp iOS-t futtató eszközről)  rejlő képességeket. Nem elég, hogy a szoftver különböző beállítások (úgy mint fehéregyensúly, ISO vagy záridő) módosítását is támogatja, de az opcionális filterekkel elképesztő hatásokat tehetünk rá a képekre. Sajnos ingyenesen csak 9 filter érhető el, a többiért fizetni kell, de a kínálat igazán izgalmas, így mi mindenképpen megfontolnánk egy-két csomag megvásárlását. 

Sőt, amennyiben regisztrálunk, úgy akár fel is tölthetjük a fotóinkat a saját albumunkba, így más eszközről is visszanézhetjük a nyaralás élményeit!

 

Lehet ezt másképp is: íme a legjobb e-mail alkalmazások!

A Prezin túl is van élet: íme 6 magyar startup amit még nem ismertél!

Megéri letölteni: 10 iPhone-os alkalmazás, amivel jobban megy a munka

Tetszett a cikk? Lájkolj minket a Facebookon és nézd meg a weboldalunkat is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rendszergizda.blog.hu/api/trackback/id/tr578837192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása