Rendszergizda

Ezért kell, hogy saját weboldalad legyen!

2016. március 04. - BPplusz

Be kell valljuk, hogy eszünkbe sem jutott, hogy 2016-ban egy ilyen témakörrel érdemes foglalkozni, ám úgy néz ki, hogy a tények mást mutatnak. Emlékezetes, hogy a közelmúltban több cikk is foglalkozott azzal, hogy a hazai vállalkozások nagy többsége nem készít saját weboldalt (ide kattintva elolvasható egy OECD felmérés is). Akkor még nem működött a Rendszergizda blog, így nem foglalkoztunk az üggyel. A közelmúltban azonban egy úriember azzal keresett meg minket, hogy ha már tippeket osztogatunk azzal kapcsolatosan, hogy hogyan épüljön fel egy weboldal, áruljuk már el neki, hogy miért van szüksége egyre. Szerinte ugyanis az órás boltjának nem kell reklám, így weboldal sem, hiszen évek óta jól megél a tevékenységéből. Ebben az írásban tehát azokat a szempontokat vesszük górcső alá, amelyeket neki is leírtunk. 

www.gif

1. Azért, mert több konkurensnek is van

Ma, ha valaki valamilyen problémával szembesül, gyorsan felmegy az internetre és megpróbál megoldást találni rá. Így van ez egy betegséggel, egy étel receptjével és, hogy a konkrét esettel példálózzunk, egy karóra megjavításával kapcsolatosan is. Azaz, könnyen előfordulhat, hogy az ügyfél végül máshol köt ki, hiszen hiába a szakmai tapasztalat, ha nem is szerez tudomást a cégről.

2. Azért, mert kényelmes

Az előző pontban is benne van, hogy gyorsan és egyszerűen találkozhatnak a számukra fontos információkkal a felhasználók. Ez nemcsak nekik, de a cégnek is nagy kényelmet jelent, hiszen nem kell minden egyes dolgot telefonban vagy e-mailben elmagyarázni, hanem a szükséges adatokat kényelmesen elolvashatja a holnapon a leendő ügyfél. Nem utolsó sorban pedig az éjszaka közepén is hozzáférhető. 

3. Azért, mert jelezheti a cég színvonalát

Egy jó weboldal olyan, mint egy profi névjegykártya: sokat elmondhat a vállalkozásról. Amennyiben az érdeklődő egy stílusos, információ gazdag honlapot lát maga előtt, már eleve pozitívan áll majd hozzá a látogatáshoz. Itt jegyeznénk meg, hogy ezért nemcsak arra kell figyelni, hogy készüljön “valamilyen” honlap, hanem ha már az ember pénzt szán rá, akkor minőségi termék viselje a cége nevét. Így például egy profi, szép fotókkal tarkított órás weboldal azt a prekoncepciót alakítja ki, hogy a féltett órája itt biztosan jó kezekben lesz. Ehhez azért nem árt, ha saját webcím is társul, egy .szolgaltóneve.hu-s cím igénytelenséget sugall.  Bár nem szorosan, de ide kapcsolódik a korábbi írásunkban említett saját e-mail cím is, hiszen egy vallalkozas@gmail.com nem hangzik olyan professzionálisan mint egy egyedi elérhetőség. Ez egyébként egyáltalán nem drága, saját webcímmel, online tárhellyel már havi 15 ezerért igénybe lehet venni. 

man_laptop.jpg

4. Azért, mert hirdethető

Régen elmúltak már azok az idők, amikor sok sikerrel járt egy helyi újságban való hirdetés, napjainkban leginkább az interneté és a közösségi médiumoké a főszerep. Ha tehát a vállalkozás nem szeretne megmaradni a mostani szintjén, a jövőben mindenképpen reklámoznia kell magát az interneten. Weboldal nélkül pedig ez nem megy. 

5. Azért, mert friss információkkal szolgálhat

Gondoljunk bele, mennyire bosszantó lehet egy ügyfélnek, ha távolról érkezve azzal szembesül, hogy a hibás óráját nem tudja megjavíttatni, mivel a szerviz éppen zárva tart. Ha a hirtelen felmerülő problémákról tájékoztatni tudjuk, akkor már el sem indul, hiszen tudja, hogy mi várna rá a célállomáson. Persze, nem csak ilyesmikről számolhatunk be a honlapon, akciókkal, technikai érdekességekkel is várhatjuk a látogatót. 

6. Azért, mert olcsó

A hirdetéshez kapcsolódóan fontos megjegyezni, hogy bár manapság is opció egy újságban vagy a televízió képernyőjén való megjelenés, ezek ára messze meghaladja egy internetes hirdetés árát. Hovatovább, egy újságban jóval kevesebb embert is érünk el, míg a televízió esetén gyakran aránytalanul drágán juthat el egy potenciális érdeklődőhöz a hirdetésünk. 

Köszönjük, hogy elolvastad! 

Előző cikkeinkből:

5+1 ok, amiért érdemes a felhőben tárolni az adatokat

Ezek a legjobb levelezőprogramok

5 dolog, amire minden startupnak oda kell figyelnie 

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rendszergizda.blog.hu/api/trackback/id/tr28443956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása