Rendszergizda

Ezt kell tenned, hogy folyamatosan pörögjön a céged

2016. március 18. - BPplusz

Nyilván senkinek sem kell bebizonyítani, hogy egy vállalkozás irányítása (főleg, ha egy startupról van szó) egyáltalán nem könnyű feladat. Legyen szó akár a belső kihívásokról, akár a külsőkről, egy vállalkozás életében nincs szünet. Ez tehát mindenkinek igazi kihívást jelent, ezért mostani írásunkban ezért összeszedtünk néhány olyan dolgot, amire minden vállalkozónak érdemes odafigyelnie:

devices-2.png

1. Tudd, hogy mi vár rád a héten

Amennyiben valaki nem monoton munkát végez, hasznos ha folyamatosan rögzíti a heti teendőit, hogy ne felejtsen el semmit. Különösképp így van ez a vállalkozás vezetőinél, ahol egy elfelejtett találkozó, egy későn elküldött dokumentum komoly több millió forintos bevétel kiesését okozhatja. Épp ezért érdemes egy online naptárat használni, amibe egyszerűen és gyorsan felvihetőek a fontos megbeszélések, határidők, hogy azokat egyszer se felejtsd el. Ilyen például a Google Naptár ahol egyszerűen, órára bontva hozzáadhatsz tevékenységeket. Jó hír, hogy amennyiben a szolgáltatást beállítottad a telefonodon is (azaz megadtad a Gmail-es címed), úgy automatikusan megjelennek a tevékenységek a naptáradban, így a mobilod is figyelmeztet egy közelgő eseményre. Az üzleti szférában a Google-énál nagyobb népszerűségnek örvend a Microsoft Office 365 csomag részét képező Naptár is, amely szintén bárhonnan hozzáférhető és automatikus frissítésének hála mindig aktuális. 

email.png

2. Azonnal reagálj a felmerülő kihívásokra

Az előző ponthoz kapcsolódik, hogy egy külföldi út vagy egy egész napos megbeszélés során is adódhatnak olyan teendők, amikre azonnal reagálni kell. Ilyenkor persze nem hátrány, ha az alkalmazottak azonnal reagálni tudnak egy eseteleges kihívásra, ezért fontos, hogy megfelelő szintű levelezőrendszerrel rendelkezzen a vállalkozásod. Ha kíváncsi vagy, milyen egy jó levelezőrendszer, akkor ide kattintva elolvashatod az erről korábbi cikkünket. Egy másik írásunkban pedig kényelmesen használható, PC-re, Androidra és iOS-re elérhető kliensprogramokat mutattunk be, azt ide kattintva érheted el. 

hero_exploreemail_1079x490.jpg

3. Villámgyorsan férj hozzá a szükséges dokumentumokhoz

Kevés fontosabb dolog van annál, minthogy az üzlet során minden felmerülő dokumentumhoz (legyen szó akár egy szerződésről, akár egy bemutató anyagról) gyorsan és lehetőleg bármilyen eszközről hozzáférj. Ezért azt javasoljuk, hogy a kulcsfontosságú dokumentumokból egy másolatot a felhőben is helyezz el (egy másik pedig legyen egy olyan eszközön, amiről folyamatosan biztonsági mentés készül!) így akár a notebookodról, akár a táblagépedről vagy okostelefonodról is megtudhatod a szükséges információkat.

man_laptop.jpg

4.  Reagálj mindig a beérkező rendelésekre

Nemcsak személyes találkozókra kell odafigyelni, hanem arra is, hogy a portékád mindig elérhető legyen. Amennyiben tehát a céged rendelkezik online áruházzal, akkor kulcsfontosságú, hogy az mindig (igen, éjjel kettőkor is!) úgy működjön, ahogy annak kell. Mit jelent ez a gyakorlatban? Árulsz egy kiegészítőt, amire valakinek szüksége van. Rákeres az interneten, a Google kidobja a weboldalad, rákattint és… Nem történik semmi! Nos, mivel 2016 van, ilyenkor általában nem a frissítés gomb gyakori megnyomása következik, hanem a felhasználó tovább áll és keres mást, akinél azonnal megvásárolhatja a kiszemelt kiegészítőt.  Ezért érdemes olyan tartalomszolgáltatót választani, ahol a hálózat olyan minőségű, hogy folyamatosan képes kiszolgálni az igényeket. 

mapping-content-to-buying-stage.jpg

5. Legyen olyan weboldalat, amiből látszik, hogy milyen színvonalú munkát végez a céged

A Rendszergizda blogon már több ízben is hangsúlyoztuk (ezekről ide és ide kattintva olvashatsz), hogy az online élet egy jó weboldallal kezdődik, így több cikket is olvashatsz tőlünk a témával kapcsolatosan. Ez nem véletlen, hiszen egy ősréginek kinéző, lassan elérhető honlap taszítja az arra járót, így hiába árulsz minőségi terméket/szolgáltatást, a kutyát nem fogja érdekelni, hiszen az első benyomás után keres tovább. 

Köszönjük, hogy elolvastad!

Ízelítő korábbi írásainkból:

5 dolog, amire minden startupnak oda kell figyelnie 

Saját weboldalt akarsz? Ha ezeket betartod, biztosan népszerű lesz!

7 egyszerű dolog, amivel gyors marad a számítógéped!

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rendszergizda.blog.hu/api/trackback/id/tr428491096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása